בנות דינה בשיחה עם יעל אריאל לכבוד ט' באב
יום ראשון | 7.8.22 | י' באב (הצום נדחה משבת) | 10:00 | בזום
גם השנה אנחנו מקוננות על חורבן הבית. לפני שנתיים ייחדנו את הקינה למרחב החברתי הציבורי. לפני שנה – קוננו על חורבן הגוף, הגוף כבית. השנה אנחנו שואלות את שאלת החורבן במרחב הקהילתי: מה קורה לנפגעות ונפגעי פגיעה מינית כאשר הם פוגשים את הסביבה הקרובה, את הקהילה? הקהילה שבה הם מקוות ומקווים למצוא מקור של הכרה, תמיכה ונחמה, לא פעם מפנה להן ולהם גב. המאמץ של חשיפת הפגיעה אמנם יכול להביא לתגובות של תיקוף ואמון, אבל עלול ליצור תגובות של דחייה, הדחקה, הרחקה ובמקרים הגרועים – האשמת הקורבן והפניית החיצים אליו או אליה.
יעל אריאל, שחוותה פגיעה מינית מתמשכת מגיל צעיר, נמצאת כבר שנים במסע של תיקון וריפוי. היום כעובדת סוציאלית, היא מלווה נפגעות ונפגעים. לאחרונה יזמה סדרת כתבות ששודרה בכאן 11 על פגיעות מיניות באולפנות. היא מופיעה בפני בנות ובני נוער לדבר על מיניות בריאה. מידי שנה שותפה לארגון כנס ארצי בנושא 'פוסט טראומה מורכבת' על מנת להעלות את המודעות לתופעה. בשיחה איתנו היא תדבר על החורבן כפגיעה אנושה באמון, ועל הדרכים שבהן היא התמודדה עם הפגיעה ותעלה מחשבות על פיוס, סליחה ותיקון.
בנות דינה – רבות רפורמיות מדברות על אלימות מגדרית ומינית
הנושאים של פגיעה מינית, אונס וגילוי עריות עולים וצפים במודעות הציבורית בעת הזו יותר מתמיד. יותר נשים וגברים בוחרים לחשוף את הפגיעות שעברו, למסור עדויות ולהשמיע את קול הנפגעות והנפגעים בזירה הציבורית. כל אלה, לצד קמפיין metoo# בעולם, תרמו את חלקם להגברת המודעות ופתיחת השיח בנושאים שעד לפני זמן לא רב הוכחשו, הוסתרו והודחקו.
'בנות דינה' הן קבוצת רבות שמבקשות להשמיע קול יהודי ורוחני, בשיחה על הנושאים הללו. עיקר מטרתנו היא לפתח שפה טקסטואלית וטקסית על מנת לעורר מודעות, לעודד שיח וליצור מרחבים מוגנים לחקירה מעמיקה של נושאים אלה.
בשנתיים האחרונות התרחב המעגל של שיח פנימי של קבוצת רבות למעגלים רחבים יותר, הכוללים רבנים עמיתים (במסגרת "שבט דינה"), לצד שיתוף פעולה קרוב עם התנועה הרפורמית, בית המדרש הישראלי לרבנות בהיברו יוניון קולג' ומועצת הרבנות הרפורמית.
הצטרפו לבנות דינה
בנות דינה מזמינות אתכן להצטרף לשבט ולקבל את העדכונים על העשייה במהלך השנה.