השנה מסיימים את מסלול ההסמכה שלהם ב HEBREW UNION COLLEGE ארבע רבות חדשות ורב אחד. מוזמנים לקרוא את הסיפור שלהם ולהגיע לטקס ההסמכה שיתקיים ביום חמישי ה 10.11.22 – בימק"א – ברחוב דוד המלך 26 בירושלים.
דויד אזולאי
דויד אזולאי, ישראלי ממוצא מרוקאי-תימני, נולד וגדל בקיבוץ שעלבים, סמוך לעיר מודיעין. דויד גדל בבית אורתודוקסי ולמד במוסדות חינוך אורתודוכסיים, ביניהם ישיבת שעלבים וישיבת בית אל. לפני שירותו הצבאי למד דויד במכינה קדם צבאית במושב קשת (ברמת הגולן) בדגש ובהעמקה במחשבת ישראל. שירת בצה"ל כמש"ק נפגעים בחיל הרגלים.
לדויד תואר B.A. בחינוך דמוקרטי מהמכללה לחינוך, טכנולוגיה ואומנויות בסמינר הקיבוצים. בעל תואר שני בהצטיינות ממכון שכטר למדעי היהדות בהתמחויות מדרש-חז"ל ויהדות בארצות האסלאם.
דויד חבר בקהילה הרפורמית יזמ"ה במודיעין, בראשות הרב ניר ברקין. שם הוא משמש כרב בקהילה וכמו-כן משמש כרב בית הספר היסודי של יזמ"ה.
דויד נלהב להרחיב את מקומה של המוזיקה הספרדית-המזרחית במסורת התפילה הרפורמית הישראלית. התזה הרבנית שלו "מקום לכולם.ן", התמקדה בנושא זה וכללה אלבום מוקלט לתפילת ערב שבת מהסידור הישראלי הרפורמי החדש – "תפילת האדם".
דויד, אפרת בת-זוגו ושלוש בנותיהם מתגוררים בקיבוץ בו גדל דויד.
יעל גמון
יעל גמון נולדה באי הפלאים ג'רבה שבתוניסיה ועלתה לארץ בהיותה בת חמש.
היא אשת חינוך בעלת תואר שני בחינוך יהודי מההיברו יוניון קולג' בניו-יורק, ותואר ראשון במקרא והיסטוריה של עם ישראל מאוניברסיטת בן-גוריון.
יעל למדה לימודי יהדות במכון שכטר בירושלים, הייתה בקבוצת המקימים של "ממזרח שמש" ובוגרת תוכנית "תהודה" – בית מדרש ארצי להכשרת מנהיגות יהודית בקהילה.
יעל עבדה בעבר כמנהלת משלחות באיחוד הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה, כמנהלת חינוכית של קהילת 'כל הנשמה' בירושלים, כרכזת חברה ותרבות במרכז קליטה אולפן עציון וכמנחה בקורס "ניצנים" במחלקה לחינוך של הסוכנות היהודית. כיום יעל מנהלת תחום תרבות במנהל קהילתי גינות העיר.
מיכל טל-יה
מיכל טל-יה נולדה וגדלה בישראל והשכלתה האקדמית כוללת תואר ראשון ושני בפסיכולוגיה קלינית מהאוניברסיטה העברית, ולימודי חינוך אנתרופוסופי במכללת דוד ילין. עם סיום לימודי הפסיכולוגיה עשתה מיכל תפנית במסלול האישי והמקצועי ויצאה לדרך של חיפוש רוחני. היא למדה אנתרופוסופיה ונפתחה לעולם של אזוטריקה והתבוננות רוחנית על העולם והאדם.
בחמש השנים הראשונות של המילניום היתה מיכל חברה מייסדת של הישיבה-אשראם במדבר יהודה. שם למדה חסידות וקבלה, והתעצבה כמחוללת תפילה וכמנחה של עבודה פנימית המבוססת על מקורות יהודיים, מתוך גישה ניאו-חסידית.
בשנים אלה, בתמיכת המרכז במדבר ושותפים נוספים, פיתחה פרויקט חדשני בתחום היחסים בין יהודים לערבים בישראל. הפרויקט עוסק ,עד היום, בתהליכי ריפוי של טראומות קולקטיביות ובהתמרה של דפוסי תודעת-סכסוך למבנים של תודעת-פיוס. במסגרת זו, מזה 20 שנים ברציפות, נפגשים אזרחים יהודים וערבים ישראלים לריטריט של יום או יומיים ביום הזיכרון וביום העצמאות, ומתמודדים ביחד עם הפרדוקס הטמון בעומק הקיום הישראלי: כאב הנכבה ושמחת העצמאות.
מיכל הייתה מעורבת במשך שנים גם בהנחיה של טקס אלטרנטיבי ליום השואה ברוחה של אתי הילסום, יהודיה שנספתה בשואה והותירה יומן אישי פנומנאלי. פרויקט זה פועל בארץ מזה 15 שנים ומפגיש יחד יהודים, פלסטינים, גרמנים ובינלאומיים אחרים. אירוע זה לציון השואה היהודית מתקיים בגישה רוחנית אוניברסלית ושם דגש על עבודת ריפוי לטראומה הקולקטיבית מכל צידי המתרס.
למיכל שתי בנות ולצד שדה הרבנות היא עובדת כפסיכותרפיסטית בקליניקה פרטית.
ליאורה לונדי-ברש
ליאורה גדלה בארה"ב בבית שוויוני וציוני עם שני הורים רבנים (בוגרי ההיברו יוניון קולג'). כמי שגילתה אהבה עמוקה ליהדות ולעם היהודי, ליאורה החליטה עם סיום התיכון לעבור לישראל ולהתמודד עם המורכבות והעושר המאפיינים את ישראל. היא למדה בתכנית "נתיב" באוניברסיטה העברית בירושלים. לאחר מכן היא השלימה תואר B.A. בלימודי ממשל ודיפלומטיה ויחסי המזרח התיכון במרכז הבינתחומי בהרצליה (אוניברסיטת רייכמן).
היא הכירה את התנועה הרפורמית בישראל דרך עבודתה במרכז לדת ומדינה בישראל, שם נחשפה לנבכי החברה הישראלית ועל הפוטנציאל והצורך הרב בשינוי דתי וחברתי. היא המשיכה לעבוד בתחום זה תוך כדי לימודים לתעודת הוראה במכללת לוינסקי לחינוך באמצעות תכנית חותם-Teach First Israel, שם נחשפה ופיתחה תשוקה לחינוך ולעשייה קהילתית שתורגמה גם לעבודתה הרבנית.
ליאורה מצאה בית קהילתי ודתי בקהילת 'בית דניאל' בתל אביב. היא החלה לעבוד במרכזי דניאל ליהדות מתקדמת בשנת 2016 שם עבדה כרכזת הקהילה, מנהלת חינוך משפחה ורב קהילת "תפארת שלום" וממשיכה לעבוד בצמוד למשפחות בני מצווה בקהילה.
ליאורה בעלת תואר M.A במדעי היהדות במכללה האקדמית אונו. היא גם בוגרת תכנית הביבליותרפיה "סוגיות חיים" של הקולג'. ליאורה מפרסמת מאמרים ונלהבת ליצור קהילה באמצעות מסגרת פולחנית ורוחנית ובעבודה בתחום בריאות הנפש.
היא מתגוררת בגבעתיים עם בן זוגה עומר, שלושת ילדיהם הקטנים.
סיון נבון – שובל
זהות ומורשת יהודית היו תמיד מקור העניין והמשיכה של סיון, ילידת ירושלים, שגדלה בבית ששילב מנהגים אשכנזיים וספרדיים ובסביבה של זהויות יהודיות מגוונות מרקעים וזרמים דתיים שונים.
לאורך השנים, סיון עסקה בחינוך והוראה פורמאלית ובלתי פורמאלית. בנוסף, התמקדה בעבודה חינוכית בשדה ההתחדשות היהודית בפרויקטים וארגונים שונים בארץ ובחו״ל, בדגש עם נוער וצעירים מישראל, ארה״ב אירופה ומדינות ברה״מ לשעבר. כמנחת קבוצות הובילה קבוצות לימוד בתי מדרש העוסקים בזהות יהודית בארגונים שונים ועבור קהלים מגוונים מהארץ ומהתפוצות: עלמא, מכון הרטמן, אלול ועוד.
מתוך התעניינות רבה בקהילות היהודיות העולמיות, סיון שימשה כשליחה של הסוכנות היהודית בקישינב מולדובה, הצטרפה לצוות ההוראה של תיכון מימונידס הסמוך לעיר בוסטון, ארה״ב, והיתה אחראית על פעילות 'יהודה הצעיר' בתכנית השנתית בעיר בת ים. כמו כן, סיון ריכזה את פעילות המנהיגות הצעירה בתנועה המסורתית העולמית והיתה אחראית על הכשרה ופיתוח של מנהיגות צעירה בקהילות התנועה ברחבי העולם. בתפקידה האחרון סיון ניהלה את מערך התמיכה והליווי של סטודנטים עולים במשרד העליה והקליטה ופיתחה תוכניות שונות להיטיב את קליטתם של הסטודנטים העולים בחברה הישראלית בתחומים שונים ומגוונים.
לסיון תואר ראשון בתולדות האמנות ומחשבת ישראל מהאוניברסיטה העברית, תואר שני במחשבת ישראל במסגרת תכנית ׳מלמדים׳ מאוניברסיטת תל אביב ומכון הרטמן.
בעבודתה הרבנית סיון מקווה להנכיח את המסורות ומגוון הפנים של היהדות בישראל ובתפוצות ולהרכיב את פאזל הזהויות היהודיות באופן פלורליסטי, מכיל, סובלני ומגוון ככל שיהיה. בנוסף כחלק מעבודת המחקר לשם הסמכתה לרבנות העוסקת ב״תהום״ בספרות היהודית, סיון מבקשת לתת מענה לתיאולוגיה יהודית עכשווית ובה העשרת השפה היהודית והרחבתה ע״י השמעת הקולות, הצרכים ונסיון החיים של נשים בפרקטיקה ובתיאולוגיה היהודית.
סיון מתגוררת כיום בירושלים עם אורן ושלוש בנותיהן ומשמשת כרבה של קהילת שי״ר חדש בצור הדסה.