שרונה יקותיאל, מנהלת קרן בכבוד, מספרת על המפגש עם הנאדי לקראת פתיחה של קבוצה חדשה בפרויקט שכנים
את ואני שתי נשים, באותו גיל פחות או יותר, מתגוררות קרוב זו לזו, כל אחת מתמודדת מתמודדות עם סיפור חיים אישי ועוסקות בחיינו בהרבה תחומים דומים: משפחה, קריירה, לימודים, זוגיות, חיים וכמה הסיכוי שניפגש בגלל היותנו דוברות שפות שונות הוא קטן"
הנאדי היא אמא ל 3 ילדים, נולדה ומתגוררת בלוד. אישה דתית מוסלמית, עם חיג'אב (כיסוי ראש), עוסקת בחינוך, ומדברת בשטף על נושאי יומיום המוכרים לי כל כך: המתח בין רצונה להתפתח לבין גידול ילדים, המצב החברתי במדינה, מה משמעות המשפחה עבורה, חלומות ,הכיוונים להתפתחות ושינוי בחייה ועוד.
תוכנית "שכנים" נותנת הזדמנות למפגש אנושי, משפחתי, אישי , לבנית בסיס משותף להיכרות ,ללימוד וחוויה משותפת דרך אירועי תרבות משותפים ,לימוד משותף, יציאה לטיולים, ביקורים בבתים של המשפחות ועוד. אנו פועלים ממקום של אמונה שלכל צד יש ייחודיות, אותנטיות, שכולנו שווים.
כולנו מבינים את המורכבות בארצנו, את המורכבות לחיות זה לצד זה ולשמור על יחסי אדם לאדם למרות ועל אף הקושי של כל צד להקשיב, ללמוד, לאהוב ולכבד. אנחנו שואפים להיפגש עם שכנים שאנחנו לא מכירים למרות שיש בינינו קירבה גיאוגרפית.
לפתגם הזה "ט֥וֹב שָׁכֵ֥ן קָ֝ר֗וֹב מֵאָ֥ח רָחֽוֹק" יש גרסה גם בשפה הערבית "גַ'ארַכּ אְלְקַרִיבּ וַלַא אַח'וּכּ אְלְבַּעִיד". לא נוכל להתווכח עם המסר הזה, אלא להמשיך בדרכנו המשותפת כשכנים.
אני מאמינה שזאת הזדמנות עבורנו לתיקון עולם – הלכה למעשה .
במסגרת התוכנית הוקמו ארבע קבוצות הנפגשות פעם בחודש: קהילת השחר באבן יהודה עם משפחות מבאקה אל גרביה, קהילה ישראלית שוויונית שהם עם משפחות מרמלה, קהילת דרכי נעם מרמת השרון עם משפחות מטייבה, הקבוצה החדשה של קהילת קמץ במבשרת ציון עם משפחות מלוד.
על מלאכת ההנחיה וההובלה אמונים רבני רבות הקהילות ומנחים מקצועיים דוברי ערבית.
מנהלת קרן בכבוד
המרכז הרפורמי למעורבות חברתית – קהילתיתתודה להנאדי מלוד שגייסה משפחות לטובת התוכנית שתפעל החל מחודש הבא בלוד ובמבשרת.